Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Соопштение за 2 циклус студии

Се известуваат сите студенти на втор циклус студии дека пријавувањето испити за јунска сесија (од 29.05.2020 до 05.06.2020) ќе биде електронски, односно  уплатите  и  пријавите скенирани по меил  да се доставуваат на  референтите во студентска служба:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. - Земјоделски факутет, Медицински науки, Економски факултет,  Технолошко-технички факултет, Факултет за  информатика.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. - Правен факултет, ФПТН, ФТБЛ, Филолошки факултет, ФОН, Машински факултет, Електро-технички факултет, Музичка академија.

Исто така останатите уплати (за заверка, рата од партиципација...) да се пратат скенирани, а дополнително ќе бидат доставени до службата.

- 50 денари административна такса

- 500 денари пријавување испит

- пријава

- 200 денари за заверка на семестар

- последна рата од партиципација на приходна шифра 723012 за тековниот семестар или за семестарот кој се запишува.

- Уплата од 1000 денари по предмет за семинарски работи (може на една уплатница)

- Сумите од 50 денари и 500 денари се уплаќаат на ПОСЕБНИ уплатници за секој испит.

Уплатата се врши според прикажаната уплатница: