Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Соопштение за септемвриска двојна сесија 2019

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за пријавување на испити во Септемвриска двојна сесија 2019 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Септемвриска двојна сесија 2019 година се:

- Пријавување на испити во двете сесии: Од 20.08.2019 (00:00 часот), до (заклучно со) 28.08.2019 (23:59 часот),

- Полагање на испити во Септемвриска Прва испитна сесија 2019: Од 29.08.2019 до (заклучно со) 10.09.2019.

- Полагање на испити во Септемвриска Втора испитна сесија 2019: Од 12.09.2019 до (заклучно со) 23.09.2019.

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: