Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Октомвриска (дополнителна) сесија 2019

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за пријавување на испити во Октомвриска (дополнителна) сесија 2019 година. Оваа дополнителна испитна сесија ќе биде услов за запишување на  студентите во учебна 2019/2020 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Октомвриска (дополнителна) сесија 2019 година се:

- Пријавување на испити: Од 17.09.2019 (00:00 часот), до (заклучно со) 29.09.2019 (23:59 часот),

- Полагање на испити: Од 30.09.2019 до (заклучно со) 10.10.2019.

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: