Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 •   

СООПШТЕНИЕ за запишување на студентите на 2 циклус студии во учебната 2020/2021година

Запишување на примените кандидати на циклус студии може да се изврши во периодот од 21.10.2020г. до 30.10.2020г.

При запишувањето се доставува:

1.Оригиналните документи со кои кандидатот се пријавил на конкурсот (или копии заверени на нотар)

2.Потврди за извршени уплати ( http://www.ugd.edu.mk/index.php/studenti/zapisi-se-na-ugd/530-upisi-2020-22-2-3-ciklus)

Контакт лица:

 1. Економски факултет, Факултет за медицински науки, Земјоделски факултет, Техничко-технолошки факултет и факултет за информатика

Катерина Хаџи Василева тел. 032-550-076  е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 1. Правен факултет, Машински факултет, Факултет за образовни науки, Филолошки факултет, Музичка академија, Факултет за туризам и бизнис логистика, Електротехнички факултет и Факултет за природни и технички науки.

Димитар Љуботенски тел. 032-550-260  е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Напомена:

Информации за студиските програми се достапни во Информаторот за втор циклус студии


 

ИНФОРМАТОР

 ЗА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ

ЗА СТУДЕНТИ ЗАПИШАНИ ВО АКАДЕМСКАТА 2020/2021 ГОД.

 

1.Правилник за условите, критериумите и правилата за запишување и студирање во втор циклус на студии на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип

2.Студиски програми со линкови

Кампус 1

(хуманистички науки)

 1. Музичка академија

Кампус 2

иотехнички, природно-математички и техничко-технолошки науки)

 1. Земјоделски факултет
 2. Факултет за природни и технички науки
 3. Факултет за информатика
 4. Електротехнички факултет
 5. Машински факултет

Кампус 3

(Медицински науки и здравство)

 1. Факултет за медицински науки

Кампус 4

(Општествени и хуманистички науки)

 1. Правен факултет
 2. Факултет за образовни науки
 3. Филилошки факултет
 4. Факултет за туризам и бизнис логистика