Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Упис на парен семестар и пријавување на испити во Февруарска двојна сесија 2019/2020 година

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за упис на парен семестар и пријавување на испити во Февруарска (двојна) сесија 2019/2020 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, упис на семестар и пријавување на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009 наведеното се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Согласно календарот на годишни активности терминот за упис на парен семестар во учебна 2019/2020 година е од 12.01.2020 до (заклучно со) 16.02.2020 (23:59 часот).  

Предуслови за упис на парен семестар:

- Заверен непарен семестар;

- Расположливи средства од:

Термините за реализација на испити во Февруарска (двојна) испитна сесија се:

- Пријавување на испити: Од 20.01.2020 (00:00 часот), до (заклучно со) 26.01.2020 (23:59 часот),

- Полагање на испити:

- Февруарска Прва сесија 2019/2020 година: Од 27.01.2020 до (заклучно со) 06.02.2020, и

- Февруарска Втора сесија 2019/2020 година: Од 06.02.2020 до (заклучно со) 16.02.2020

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: