Вести и настани
Одбојкарските екипи на УГД студент во сабота против „Џио Струмица“ и „Пелистер“
photo one

24.10.2019
Двојна одбојкарска програма ќе имаат можност да следат љубителите на спортот во Штип во сабота, 25 октомври...

Женската и машката екипа на УГД во одбојка викендот гостуваат во Тетово и Струмица
photo one

14.11.2019
Продолжуваат натпреварите во првата одбојкарска лига мажи и жени...

Државни универзитетски лиги
photo three

Од своето основање во 2007 година, Универзитетот „Гоце Делчев“ зема учество во меѓууниверзитетските натпревари организирани и поддржани од Универзитетската спортска федерација на Република Македонија и станува рамноправен член во оваа федерација.
Почнувајќи од 2007 година, студентските спортски екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ во мал фудбал, кошарка, пинг-понг и шах учествуваат во:
системот на натпревари државни универзитетски лиги на Република Македонија;
државни универзитетски куп натпревари на Република Македонија.

Меѓународни натпреварувања

Спортистите на Универзитетот „Гоце Делчев“, покрај забележителните резултати на државните натпревари, имаат и забележителни настапи и постигнувања на меѓународните универзитетски натпревари.
За истакнување се двете учества и постигнувањата на каратистите на Универзитетот „Гоце Делчев“ на универзитетските карате шампионати...

image