Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Вебинар: Правилна исхрана и популарни режими на исхрана

14 мај 2021 г. (петок) - 17:00 часот

Уште еден серијал од вебинарите насловени „Петок во пет“ продолжува и овој петок. Станува збор за вебинар на кој ќе се зборува за една исклучително популарна тема – Правилна исхрана.

Предавач: проф. д-р Катарина Смилков

Факултет за медицински науки, УГД

Термин: 14.5.2021 година

Време: 17.00 часот

Платформа: Microsoft Teams

Поканети гости:

проф. д-р Татјана Рушковска

проф. д-р Ленче Милошева

проф. д-р Даринка Ѓоргиева Ацкова

доц. д-р Викторија Максимова

Дознајте повеќе за физиолошките основи и улогата на исхраната во одржување на здравјето; принципите на рационална исхрана; популарни режими на исхрана и нивните ефекти врз здравјето.

Линк на Microsoft Teams: Microsoft Teams