Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Вебинар: Системски мониторинг на кривични постапки во Република Северна Македонија

29 април 2021 г. (четврток) - 15:00 часот

Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип организира вебинар на тема „Системски мониторинг на кривични постапки во Република Северна Македонија во 2020 година“. Настанот ќе се одржи на 29.4.2021 година (четврток) во 14 часот. Предавачи ќе бидат Ивана Петковска и Дарко Арамовски од Коалиција на здруженија на граѓани „Сите за правично судење“. На настанот ќе учествува и извршната директорка на Коалицијата, Натали Петровска. Вебинарот ќе биде поделен на неколку сесии со посебен окус на прашањата за независност и непристрасност на судиите, тек на доказната постапка, испитување на загрозен сведок, мерки за обезбедување присуствто на лица и предмети во постапката и казнена политика во Република Северна Македонија. Настанот е отворен за сите заинтересирани.

Вебинарот може да се проследи на следниов линк: Microsoft Teams