Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Проректор за настава

Основните задачи и должности на проректорот за настава се во делот на организирање на наставата на Универзитетот. Во потесна смисла овде спаѓаат прашањата кои се однесуваат на дефинирање на условите и критериумите за студирање во прв циклус студии, обезбедување на ефикасност и квалитет на студиите како и правилно спроведување на Болоњскиот процес на студирање. Проректорот за настава исто така е одговорен и за зголемување на мобилноста на студентите и наставниците, како и за одржување на студентскиот стандард.

Тој ја координира и усогласува високообразовната и научноистражувачката дејност на Универзитетот и го раководи процесот на акредитацијата на студиските програми за прв циклус студии се со цел да обезбеди квалитетни студиски програми, чија цел ќе биде продукција на кадар со квалификации кои соодветствуваат на актуелните потреби на пазарот на труд.


Проректор за наука