Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Факултети

Во 2007 година Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип започна со седум факултети и една висока школа, во студиската 2008/2009 година во состав на Универзитетот влегоа уште шест нови факултети, во 2014/2015 година еден факултет премина во академија и се отворија две нови академии. Денес Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип интегрира 15 единици, од кои 12 факултети и 3 академии, со повеќе од 100 студиски програми во трите циклуси на студии.