Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Странски студенти

Запиши се на УГД!

Сите идни странски студенти кои сакаат своето школување да го продолжат на УГД се добредојдени!

Приемот на студенти се врши преку отворен конкурс што секоја година го објавува Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип. Постојат три уписни рокови објавени во Конкурсот за запишување на студенти на прв циклус студии на кои идните странски студенти можат да се пријават.

Странските студенти кои сакаат да се запишат на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип треба да ги исполнат следниве услови:

  • завршено четиригодишно средно образование;
  • решение од Министерство за образование и наука за признавање на дипломата од средно образование;
  • сертификат за познавање на македонски јазик А1 и А2 ниво или потврда за познавање на македонски јазик за државјаните на балканските држави.

Постапката започнува со задолжително пополнување на електронска форма за изразување на интерес - ФОРМА ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС

По пополнувањето на формата за изразување на интерес кандидатите МОЖАТ ДА ГИ ДОСТАВАТ ДОКУМЕНТИТЕ ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА ЗА СТРАНСКИ СТУДЕНТИ, КАЈ КОНТАКТ ЛИЦЕТО ПАВЛИНКА ПАВЛОВА МИТЕВА. Доставувањето на документите ќе може да се направи после 09.08.2021 г.

 

Поврзани страници

  1. Водич за странски студенти (.pdf)
  2. Потребни документи
  3. Аплицирање за виза во Амбасада на РМ
  4. Регулирање на привремен престој во РМ

 

КонтактиКонтакт лице
Павлинка Павлова Митева

Tel: +389 32 550 093

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Fax: +389 32 390 700

Address:

„Крсте Мисирков“ бр.10-A П.О. 201

Штип 2000

Северна Македонија