Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Септемвриско - Октомвриска двојна сесија 2020 година

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за пријавување на испити во Септемвриско - Октомвриска двојна сесија 2020 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Септемвриско - Октомвриска двојна сесија 2020 година се:

- Пријавување на испити во двете сесии: Од 31.08.2020 (00:00 часот), до (заклучно со) 20.09.2020 (23:59 часот),
- Полагање на испити во Септемвриско - Октомвриска Прва испитна сесија 2020: Од 07.09.2019 до (заклучно со) 20.09.2020.
- Полагање на испити во Септемвриско - Октомвриска Втора испитна сесија 2020: Од 21.09.2020 до (заклучно со) 02.10.2020.

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: