Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Пријавување на испити во Априлска (дополнителна) сесија 2022 г. за 1, 2 и 3 циклус

Се информираат студентите од сите три циклуси на студии за предвидените термини за реализација на испити во Априлска (дополнителна) сесија:

  • Пријавување на испити: Од 29.03.2022 г. (00:00 часот), до (заклучно со) 10.04.2022 г. (23:59 часот),
  • Полагање на испити: Од 11.04.2022 г. до (заклучно со) 29.04.2022 г.

Потребни уплати за пријавување на испит за прв циклус на студии:


Потребни уплати за пријавување на испит за втор и трет циклус на студии:

Приходна шифра

Сума

723013

520

Административна такса

100

520 = 500 денари за пријавување на испит + 20 денари за пријава

 Наведените суми се однесуваат за пријавување на еден испит.

*Термините за полагање за студентите од 2 и 3 циклус имаат поголема флексибилност и професорите ќе ги информираат студентите.  

Напомена: Се препорачува полагањата да се организираат со физичко присуство. Со исклучок на странските студенти кои не се во државата.