Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Проверете ги своите електронски индекси пред нивното пуштање во функција (за студенти од втор и трет циклус на студии)

Почитувани,

Во контекст на соопштението објавено на 18.2.2021 година:  https://www.ugd.edu.mk/index.php/studenti/soopshtenija/501-e-index-2-3-ciklus

Ве потсетуваме да ја проверите состојбата со Вашите електронски индекси на линкот https://students.ugd.edu.mk, каде што е потребно да се најавите со Вашето корисничко име во формат Име.бројнаиндекс (Пр. janko.12345) и Вашата лозинка. За сите недоследности во досието, Ве молиме обратете се на:

2 циклус на студии: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

3 циклус на студии: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Важно: Сите дописи поврзани со оваа проблематика испратете ги со поставување на сите погоре наведени адреси во To на е-поштата, во зависност од циклусот на студии.

Важно: Овие дописи е потребно да се испратат од Вашата студентска е-пошта. Во спротивно, за да бидат земени во предвид, во subject е неопходно да внесете име презиме број на индекс факултет насока тип на проблем.

Важно: За сите понатамошни активности поврзани со оваа категорија на студенти, ги охрабруваме и оние кои магистрирале/докторирале во меѓувреме, да ги проверат своите податоци и да реагираат на наведените адреси во насока на корекција на нивните податоци. Само така истите непречено ќе бидат дел од сите суштински и статистички операции и активности (АЛУМНИ клуб итн.) кои со сигурност ќе го засегаат нивното професионално дејствување во иднина.

Според планот (за промени ќе бидете навремено информирани), заверката на парниот семестар и пријавувањето на испити ќе се прави исклучиво преку електронскиот индекс. За таа цел, до тој момент е неопходно да бидат обработени сите претходни семестри (и пријави)! Затоа, проверете до каде е обработено Вашето досие од нашите служби и информирајте не’ за сите недоследности на адресите погоре.