Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Соопштение за заверка на непарен и упис на парен семестар (2021/22 г.), прв, втор и трет циклус

Соопштение за заверка на непарен (тековен) и упис на парен (нареден) семестар во учебна 2021/2022 година

Се информираат студентите од прв,  втор и трет циклус на студии дека заверката на непарниот (тековен) и уписот на парниот (нареден) семестар во учебна 2021/2022 година ќе се реализира електронски (преку е-индекс), во периодот од 24.12.2021 до 13.02.2022 година.

Прв циклус на студии

Заверка на непарен семестар

Предуслови за заверка на непарен семестар се:

- Електронски потпис по сите предмети за редовните студенти. Постои можност за купување најмногу до 2 потписи (100 денари од кредит на приходна шифра 723019);

- Пријавени проектни задачи по сите предмети (100 денари за една проектна задача на приходна шифра 723013);

- 200,00 денари за заверка на семестар на приходна шифра 723019 (+ останати трошоци, доколку студентот должи, по основ партиципација или друг основ).

Упис на парен семестар

Предуслови за упис на парен семестар:

- Заверен непарен семестар;

- Расположливи средства од:


Втор и трет циклус на студии

Заверка на непарен семестар

Предуслови за заверка на непарен семестар се:

- Пријавени проектни задачи по сите предмети (1000 денари за една проектна задача на приходна шифра 723013);

- 200,00 денари за заверка на семестар на приходна шифра 723019 (+ останати трошоци, доколку студентот должи, по основ партиципација или друг основ).

Упис на парен семестар

Предуслови за упис на парен семестар:

- Заверен непарен семестар;

- Расположливи средства од: