Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Пријавување на испити во Јунска двојна сесија 2022 година

Се информираат студентите од сите три циклуси на студии за предвидените термини за реализација на испити во Јунска двојна сесија:

  • Пријавување на испити во Јунска прва сесија 2022: Од 01.06.2022 (00:00 часот), до (заклучно со) 07.06.2022 (23:59 часот),
  • Пријавување на испити во Јунска втора сесија 2022: Од 01.06.2022 (00:00 часот), до (заклучно со) 20.06.2022 (23:59 часот)
  • Полагање на испити во Јунска прва сесија 2022: Од 09.06.2022 до (заклучно со) 21.06.2022
  • Полагање на испити во Јунска втора сесија 2022: Од 22.06.2022 до (заклучно со) 04.07.2022

Потребни уплати за пријавување на испит за прв циклус на студии:

Потребни уплати за пријавување на испит за втор и трет циклус на студии:

Приходна шифра

Сума

723013

520

Административна такса

100

520 = 500 денари за пријавување на испит + 20 денари за пријава

Наведените суми се однесуваат за пријавување на еден испит.