Вести и настани
16. Конвенција на Меѓународната мрежа за спорт, здравје и наука одржана во Будимпешта
photo one

15.06.2020
Професори од Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, како претставници на Универзитетскиот спортски и културен центар на 10 и 11 јуни 2020 година учествуваа на 16. Конвенција и интернационална конференција на Меѓународната мрежа за спорт...

Универзитетски спортски игри од 12 до 27 март
photo one

27.02.2020
Од 12 до 27 март 2020 ќе се одржи деветтото издание на Универзитетските спортски игри. Организатор на овој традиционален настан, кој е во знак на одбележувањето на Денот на основањето на УГД, е Универзитетскиот спортски и културен центар. Студентите може да се пријават за учество во следниве дисциплини...

Државни универзитетски лиги
photo three

Од своето основање во 2007 година, Универзитетот „Гоце Делчев“ зема учество во меѓууниверзитетските натпревари организирани и поддржани од Универзитетската спортска федерација на Република Македонија и станува рамноправен член во оваа федерација.
Почнувајќи од 2007 година, студентските спортски екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ во мал фудбал, кошарка, пинг-понг и шах учествуваат во:
системот на натпревари државни универзитетски лиги на Република Македонија;
државни универзитетски куп натпревари на Република Македонија.

Меѓународни натпреварувања

Спортистите на Универзитетот „Гоце Делчев“, покрај забележителните резултати на државните натпревари, имаат и забележителни настапи и постигнувања на меѓународните универзитетски натпревари.
За истакнување се двете учества и постигнувањата на каратистите на Универзитетот „Гоце Делчев“ на универзитетските карате шампионати...

image